Aspaldi da blogian ez dala sukalde kontuko ezer publikaitten eta blogak atzerabe martxia hartu dauela ikusitta, hemen Frantzia aldian itten dauein errezeta bat.
Osagaiak;
Tartak itteko erabiltten dain base horreittako bat
4 arrautza
3/4 porrutxo
3/4 hirugixar zati
Gaztai rallaua
Nata likidua
Esne pittin bat
Gatza
Pimientia
Errezatiak bi parte garbi dako, zartainakua eta labekua.
Hasteko labia 200ºC-tara jarri eta tarta basia tartera bajutxo baten zabaldu eta labian 5 minutu inguruz horneau. Ez inflaitteko garbantzo batzuk jarri gainian. 5 min pasautakua labetik atara eta tenedore batekin base dana pintxau.
Zartainako partia itteko; porruak moztu eta olixo pittin batekin potxau edo apur bat biundu. Beste alde batetik hirugixarra zati txikitxokan zatittu eta kiskaldu ostian koipia kendu. Bowl baten lau arrautzak ondo batiu esne eta nata apur bateaz salpimentaittia ahaztu barik. Jarraixan porru eta hirugixarra arrautzara bota eta baittan gaztai rallau, gura dozuen neurrixan azkenego hau. Nahaskila hori dana tartaleta basian ondo zabaldu eta alkatxofa bihotz batzuk gainian kolokau.
Labia 200ºC-tan dakula sartu eta 12 minutu inguru euki. Labian denpora erdixan itten dauenian gaztai gehixau bota gainetik.
Esan biharra dau alkatxofak ez diala Quiche Lorraineko parte baina ondo geraketan dia!
Ala ba, hemen prozesuko argazki batzuk, a ver animaitten zarein!
Basia kolokaitten
11 comentarios:
zelako ondo! ya tenemos receta!! iujuu!!!
Hau gure Dexaneri pilla bat gustau xakon Baionan! jajaja!!!
gaztaiatik batez be ezta??
itxura edarra dako johny!!!!
Ostias kolega!!!! itxura mundiala e!!!
etxeako mouko mutikua izanbiok onddiok baina....he he he!!!
Benetan, itxura oso ona Ioni!!!
Eskerrikasko ba!
Oin badakitzue, etxian probau!
Tirauta xauk eta gozua dok.
EY,
ese Ioni eh! que está hecho todo un cocinitas!!
Itxura earra xaok Ion, aber noiz emuten doken apur bat probaitteko... :)
anTTon
EY,
ese Ioni eh! que está hecho todo un cocinitas!!
Itxura earra xaok Ion, aber noiz emuten doken apur bat probaitteko... :)
anTTon
ui, pasau in nauk komentarixuakin ez?
(BIS)
hojaldre masia noiz pintxau bihar da, labian sartu aurretik ero ondoren?
Labian sartu aurretik.
Ala be ez dako inportantzia larrei!
Gero arte!
Publicar un comentario