POLBOROI ERREZETA
OSAGAIAK
100-110 gr txerri manteka
110 gr ehotutako almendra
150 gr glas azukrea
300 gr gozogintzako uruna
NOLA EGIN
01 Labea 130ºCtan berotu
02 Uruna eta almendra txigortu
03 Sartu almendra labeko bandejan 30 minutuz, noizean behin mugituz
(Garrantzitsua da denboraz ez pasatzea)
04 Gauza berbera egin urunarekin
05 Hozten utzi
--
06 Osagai guztiekin masa bat egin, manteka poliki-poliki gehiztuz beharraren arabera, eskuetan pegatzen ez zaigun arte
07 Ordu erdiz hatseden hartzen utzi
08 Masa zapaldu eta polboroiak egiten hasi
09 Aurrez berotutako labean sartu, 180-200ºC-tan, 15 minutuz, polboroien gainazala txigortzen hasten denera arte.
10 Hozten utzi
--
11 Glas azukrea polborien gainetik bota eta nahi izanez gero paperean bildu
ON EGIN!!
Osagaiak: Almendra, azukrea eta uruna |
Almendra txikitu |
Txikitutako almendra labeko bandejan zabaldu |
Uruna pisatu, 300gr |
Uruna labeko bandejan zabaldu |
Azukrea txikitu |
Azukrea txikitu, glas azukre bihurtuz (nahi izanez gero, glas azukrea eginda eros daiteke) |
Txigortutako almendra |
Txigortutako uruna |
Almendra eta uruna labetik aterata |
Osagai guztiak nahastu |
Manteka gehitzen joan |
Masa egina dagoela, 30 minutuz hatseden hartzen utzi |
Masa guztia uniformeki zabaldu |
Nahi den formako moldea erabiliz, polboroiak batu |
Labeko bandejan jarri |
Txigortu eta gero hozten utzi eta glas azukrea gainetik bota |
Koloretako paperetan bildu |
4 comentarios:
Polvorones todo el año ya!
zelako gozuak euzen!
Bai hoixe!
Oso post politta!!!! eta azkenengo argazkixa oso oso politta!!!!!!!!
Great Job!! Oso ondo esplikauta ta presentazino hobia. Txefan argazkixa oso ona.
Publicar un comentario