Arratsaldeoon blog-zale amorratuok!
80ko hamarkadan Alpe frantsezetan asmautako errezeta goxo, zamur eta mardul hau, Tartiflette izenakin ezauketan da. Reblochon gaztai produktoriek euren produktuari irteeria emuteko asmau ebein. Era askotara in leiken errezetia da.
Guria hauxe!
Tartiflette a la Formigal
(4 pertsona - 1'30 ordu)
Osagaiak
- 1kg patata
- 3 kipulin buru
- 300gr hirugixarra
- Ardau zuri kopa bat
- 400gr reblochon gaztaia
- Gatza
- Olixua
Zela in
01 Patatak 40min. inguru egosi uretan, urak larrei irakin barik
02 Kipulia moztu eta zartain erre
03 Hirugixarra zartainara gehittu eta apur bat itten jare
04 Aurretik egosittako patatak zurittu eta rodajatan zatittu
05 Zartainara patatak eta ardau kopia gehittu
06 Nahasketia gizendutakuan, laberako egokixa dan ontzi baten banatu
07 Reblochon gaztaiakin tapau (gaztaia bilddur barik bota, kanpuan ta barruan)
08 180ºCtan aurrez berotuta dauen labian 30minutuz euki
On egin!
4 comentarios:
uummmmm...pero que pinta!!
afai frantsesa itteko eguna jarriku ala?
Gaztaia a pelo jaten akabo neben ke buenooooooooooo!!!!
Hurrengua Jacako astebukaeran in geike! Iaz raclette aurten Tartiflette!
Ion.
ese Tartiflette!!!!!
Aurten jan dot Megeven lehenengo aldiz eta brutala euen. Bombazo ona! Izugarri beteten dau eta ondo edarra dau :)
Ze gehixau bia da ba?
Viva la Tartiflette jacetana! VIVA!
Publicar un comentario