domingo, 18 de diciembre de 2011

QUICHE LORRAINE

Quiche Lorraine!
Aspaldi da blogian ez dala sukalde kontuko ezer publikaitten eta blogak atzerabe martxia hartu dauela ikusitta, hemen Frantzia aldian itten dauein errezeta bat.
Osagaiak;
Tartak itteko erabiltten dain base horreittako bat
4 arrautza
3/4 porrutxo
3/4 hirugixar zati
Gaztai rallaua
Nata likidua
Esne pittin bat
Gatza
Pimientia

Errezatiak bi parte garbi dako, zartainakua eta labekua.
Hasteko labia 200ºC-tara jarri eta tarta basia tartera bajutxo baten zabaldu eta labian 5 minutu inguruz horneau. Ez inflaitteko garbantzo batzuk jarri gainian. 5 min pasautakua labetik atara eta tenedore batekin base dana pintxau.
Zartainako partia itteko; porruak moztu eta olixo pittin batekin potxau edo apur bat biundu. Beste alde batetik hirugixarra zati txikitxokan zatittu eta kiskaldu ostian koipia kendu. Bowl baten lau arrautzak ondo batiu esne eta nata apur bateaz salpimentaittia ahaztu barik. Jarraixan porru eta hirugixarra arrautzara bota eta baittan gaztai rallau, gura dozuen neurrixan azkenego hau. Nahaskila hori dana tartaleta basian ondo zabaldu eta alkatxofa bihotz batzuk gainian kolokau.
Labia 200ºC-tan dakula sartu eta 12 minutu inguru euki. Labian denpora erdixan itten dauenian gaztai gehixau bota gainetik.
Esan biharra dau alkatxofak ez diala Quiche Lorraineko parte baina ondo geraketan dia!
Ala ba, hemen prozesuko argazki batzuk, a ver animaitten zarein!



Basia kolokaitten


Garbantzuak basia labian ez inflaitteko balixo daue


Aurretik esandako zulotxuak itten


Porrutxuak


Hirugixarra erreten


Osaigai batzuk


Arrautzak batiu avec sel et piment


Nahaskilia montaitten


Dana basian ondo banatuta eta alkatxofakin


Labian dauela gaztaia botaaz


Quiche Lorraine!

11 comentarios:

  1. Hau gure Dexaneri pilla bat gustau xakon Baionan! jajaja!!!

    ResponderEliminar
  2. Ostias kolega!!!! itxura mundiala e!!!
    etxeako mouko mutikua izanbiok onddiok baina....he he he!!!

    Benetan, itxura oso ona Ioni!!!

    ResponderEliminar
  3. Eskerrikasko ba!
    Oin badakitzue, etxian probau!
    Tirauta xauk eta gozua dok.

    ResponderEliminar
  4. EY,
    ese Ioni eh! que está hecho todo un cocinitas!!
    Itxura earra xaok Ion, aber noiz emuten doken apur bat probaitteko... :)

    anTTon

    ResponderEliminar
  5. EY,
    ese Ioni eh! que está hecho todo un cocinitas!!
    Itxura earra xaok Ion, aber noiz emuten doken apur bat probaitteko... :)

    anTTon

    ResponderEliminar
  6. ui, pasau in nauk komentarixuakin ez?

    (BIS)

    ResponderEliminar
  7. hojaldre masia noiz pintxau bihar da, labian sartu aurretik ero ondoren?

    ResponderEliminar
  8. Labian sartu aurretik.
    Ala be ez dako inportantzia larrei!
    Gero arte!

    ResponderEliminar